zondag, juni 18, 2006

Boothbay Harbor, Maine, USA

Over een aantal dagen vertrek ik naar Amerika! Ik heb er zin in! Al ga ik wel iedereen (denk ik) ontzettend missen. Dit wordt mijn tweede keer in Amerika, en mijn tweede keer in Maine.
De afgelopen weken kreeg ik vaak de vraag waar ik nu precies naartoe ga in Amerika en wat ik ga doen. Ik ga als camp counselor (kampleiding) werken op een dagkamp van de
YMCA.
Dit kamp is in het kleine plaatsje Boothbay Harbor in de staat Maine. Maine is de tweede staat vanaf Massachusetts (Boston). Het ligt in het noord-oosten van Amerika en grenst aan Canada en de staat New Hampshire. Omdat Maine geen internationale luchthaven heeft en het niet handig is om vanaf Boston naar Maine te vliegen, vlieg ik gewoon naar Boston, en daar word ik opgehaald. Vanaf Boston is het ongeveer 3 รก 4 uur rijden naar Boothbay Harbor.


Boothbay Harbor ligt vlakbij Portland, vanaf Boothbay is het nog een klein uurtje rijden naar Portland, wat voor Amerikaanse begrippen niet ver is. Boothbay telt in de winter ongeveer 4000 bewoners en in de zomer stijgt dat naar 40.000. Het plaatsje is vergelijkbaar met Katwijk, maar het is meer ingesteld op het toerisme. Overal kun je merchandise krijgen van Boothbay of de staat Maine...je wordt er mee dood gegooid...terwijl je totaal geen merchandise hier in Katwijk hebt van Katwijk...Zwaar irritant als je op zoek bent naar een leuk cadeautje.

Veel mensen in Boothbay bezitten een boot. In het weekend gaan veel mensen ook varen en zeilen. Kreeft ontbreekt er ook niet, je krijgt no matter what altijd wel een keer kreeft geserveerd. Kreeft is lekker maar het is afschuwelijk om je eigen kreeft uit te zoeken, te zien hoe die wordt gekookt en daarna te moeten opeten. Het opeten gaat ook nog niet zo makkelijk, doormiddel van kraken en zuigen krijg je het vlees uit het omhulsel...Nee dan heb je ook echt geen trek meer, en dat weet ik uit ervaring. Eigenlijk is het hetzelfde effect als haring. Als je haring eet voor de neus van een Amerikaan vinden ze het prachtig maar proberen? Nee, dat doen ze echt niet! Al zijn er natuurlijk altijd wel een paar die het wel doen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die paar mensen die dat doen.. zoals aaron! :P

Anoniem zei

[url=http://tonoviergates.net/][img]http://tonoviergates.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]& software stores, [url=http://tonoviergates.net/]buy software games[/url]
[url=http://sopriventontes.net/]price watch software[/url] windows xp software acdsee pro 2 ebooks torrents
shop like software [url=http://sopriventontes.net/]direct sells filemaker pro database[/url] academic discounted software
[url=http://tonoviergates.net/]microsoft publishing software[/url] which photoshop to buy
[url=http://sopriventontes.net/]academic version software[/url] adobe photoshop cs4 adjustments panel size
coreldraw free trial [url=http://sopriventontes.net/]school software purchase[/url][/b]